667 KHK Kapsamında Yerleşen Öğrenciler İçin Yaz Öğretimi Ücret Açıklamaları ve Kayıt Bilgileri

Açılması Planlanan Dersler İçin Tıklayınız.

YÖK Açıklaması İçin Tıklayınız.

DUYURU

Üniversitemize 667 KHK kapsamında yerleşen öğrencilerin Yaz Öğretimi ücretleri ile ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı yukarıdadır. Buna göre ÖSYM tarafından merkezi olarak Üniversitemize yerleşip öğrenim gören veya merkezi olarak Üniversitemize yerleşip başka üniversitelerde özel öğrenci olarak öğrenim görüp Üniversitemizde Yaz öğretimine katılacak olan öğrenciler eğitim ücretini Üniversitemize ödeyeceklerdir.

YÖK yazısına göre ücret hesaplamasında kendi tercihlerine göre öğrenciler;

1. Üniversitemiz tarafından belirlenmiş olan Yaz öğretimi ücretlerini veya
  2. Bir ders için; 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için belirlenmiş öğrenim ücretinin 60 AKTS kredisine bölünerek bulunacak 1 AKTS ücretinin dersin AKTS kredisi ile çarpımı sonucunda hesaplanan miktarını ödeyerek

Yaz öğretiminde ders alabileceklerdir.

ÖSYS kılavuzunda yer alan Tam Burslu, %75 Burslu, %50 Burslu ve %25 Burslu programlardaki öğrenciler, belirlenen öğrenim ücretini bursluluk oranlarına göre ödeyeceklerdir. Öğrenci Bilgi Sisteminde yer alan İndirimsiz yıllık ücret tutarını 60 AKTS kredisine bölerek ve indirim oranına göre hesaplayarak ödenecek miktar. Örnek: %25 burslu okuyan bir öğrenci için;

İndirimsiz yıllık ücret 24.000 TL.

24.000 TL / 60 AKTS= 400 TL. (indirimsiz 1 AKTS ücreti)

400 TL ücrete %25 indirim uygulandığında ise 1 AKTS kredisi başına ödenecek indirimli ücret 300 TL dir.

Ancak AKTS kredisi ile ödemeyi (2. Tercih) tercih eden öğrencilerin alacakları 3 ders için ÖSYS bursu geçerli olacakken Üniversitemiz uygulamasını tercih eden öğrenciler için belirtilen burslar yaz öğretiminde açılan derslerden en çok 2 tanesine tam burslu, %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu olarak kayıt yaptırabilmeyi sağlayacaktır. Üniversitemiz 2016-2017 Akademik yılı yaz öğretimi ücreti kurumsal kredi başına KDV dahil 480 Türk Lirasıdır; Öğrenciler 3. bir derse kayıt yaptırmak isterlerse, o ders için kurumsal kredi başına 480 TL. ücret yatıracaklardır.

İngilizce Hazırlık Programı yaz öğretimi ücreti de KDV dahil 1.820 Türk Lirası’dır.

Öğrencilerimiz, yaz öğretimi ücretlerini yalnızca VakıfBank’ın Türkiye’deki tüm şube, ATM’lerinden ve internet bankacılığından  Öğrenci Numarasıyla yatırabilecektir.

Yaz öğretiminde bir öğrenci kurumsal kredisi toplam 12’yi aşmamak üzere en çok üç ders alabilmektedir.

Yaz öğretiminde açılabilecek dersler internet sayfamızda ilan edilecek olup, yaz öğretimi ücret ödemeleri 20-23 Haziran 2017 tarihlerinde; ders kayıtları da 30 Haziran 2017 tarihinde yapılacak olup,  yaz öğretimi dersleri 03 Temmuz 2017 tarihinde başlayacaktır. 30 Haziran 2017 tarihinden sonra kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Yaz öğretiminde ders ekleme veya ders bırakma işlemi yapılamaz, sadece dersten “W” notu ile çekilme işlemi uygulanır. Yaz öğretimindeki bir dersin açılması kesinleştiğinde, dersten çekilen öğrencinin ders için ödediği yaz öğretimi ücreti iade edilmez.

Öğretim ücretlerini 20-23 Haziran 2017 tarihleri arasında yatıran öğrencilerin ücret bilgileri programa otomatik aktarılacak olup, öğretim ücretini zamanında ve eksiksiz yatıran öğrenciler ders kayıt programı açıldığında programa girebileceklerdir. Öğretim ücreti sebebiyle programa giriş yapamayan öğrencilerin dekontları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

Öğrenciler kayıt işlemlerini okul dışından veya okuldaki internet laboratuvarlarından kendileri yapacaklardır. Ders kayıt programına giriş yapan öğrenciler Yaz öğretiminde açılan dersleri göreceklerdir. Yönetmelik çerçevesinde alacakları dersleri seçtikten sonra gruplara yerleştir butonuna tıklayarak seçmiş oldukları derslere yerleştirileceklerdir. Ders programında çakışma olan öğrencileri sistem uyaracak, derslerin hangi saatlerinin çakıştığını kayıt ekranında bildirecektir. Öğrenci saatleri çakışan dersi, tüm sorumluluğu kendinde olmak kaydı ile, isterse çakışmasına rağmen alabilecektir. Derslerini seçen öğrencilerin kayıt işlemini tamamlaması için danışmanından onay alması gerekmektedir. Kayıt işlemi danışman sisteminden danışman ve öğrencinin birlikte verecekleri onay ile sonlandırılacaktır.

Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin kayıt sistemine girmeleri ve kayıt ekranında bulunan kaydet butonuna basmaları yeterli olacaktır.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Prof. Dr. Hamdi MOLLAMAHMUTOĞLU