2016-2017 Yaz Öğretiminde Açılması Planlanan Dersler ve Gerekli Bilgiler

Açılması Planlanan Dersler İçin Tıklayınız.

DUYURU

2016-2017 Akademik yılı yaz öğretimi ücreti kredi başına KDV dahil 480 Türk Lirası; (üniversite dışından gelenler için 500 TL) İngilizce Hazırlık Programı yaz öğretimi ücreti de KDV dahil 1.820 Türk Lirası’dır.

Üniversitemiz bölümlerine ÖSYS ile tam burslu, %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu yerleşen öğrencilerimize (Hazırlık Sınıfı hariç) tanımlı yaz öğretimi bursu verilmekte olup, belirtilen burslar yaz öğretiminde açılan derslerden en çok 2 tanesine tam burslu, %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu olarak kayıt yaptırabilmeyi sağlamaktadır.

Öğrencilerimiz, yaz öğretimi ücretlerini yalnızca VakıfBank’ın Türkiye’deki tüm şube, ATM’lerinden ve internet bankacılığından  Öğrenci Numarasıyla  yatırabilecektir.

Yaz öğretiminde bir öğrenci toplam kredisi 12’yi aşmamak üzere en çok üç ders alabilmektedir. Tanımlı yaz öğretimi bursundan yaralanan öğrencilerimiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği kapsamında       3. bir derse kayıt yaptırmak isterlerse, o ders için kurumsal kredi başına 480 TL. ücret yatırmaları gerekmektedir.

Yaz öğretiminde açılabilecek dersler internet sayfamızda ilan edilecek olup, yaz öğretimi ücret ödemeleri 20-23 Haziran 2017 tarihlerinde; ders kayıtları da 30 Haziran 2017tarihinde yapılacak olup,  yaz öğretimi dersleri 03 Temmuz 2017tarihinde başlayacaktır. 30 Haziran 2017 tarihinden sonra kayıt işlemi yapılmayacaktır.

Yaz öğretiminde ders ekleme veya ders bırakma işlemi yapılamaz, sadece dersten “W” notu ile çekilme işlemi uygulanır. Yaz öğretimindeki bir dersin açılması kesinleştiğinde, dersten çekilen öğrencinin ders için ödediği yaz öğretimi ücreti iade edilmez.

Öğretim ücretlerini 20-23 Haziran 2017 tarihleri arasında yatıran öğrencilerin ücret bilgileri programa otomatik aktarılacak olup, öğretim ücretini zamanında ve eksiksiz yatıran öğrenciler ders kayıt programı açıldığında programa girebileceklerdir. Öğretim ücreti sebebiyle programa giriş yapamayan öğrencilerin dekontları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

Öğrenciler kayıt işlemlerini okul dışından veya okuldaki internet laboratuvarlarından kendileri yapacaklardır. Ders kayıt programına giriş yapan öğrenciler Yaz öğretiminde açılan dersleri göreceklerdir. Yönetmelik çerçevesinde alacakları dersleri seçtikten sonra gruplara yerleştir butonuna tıklayarak seçmiş oldukları derslere yerleştirileceklerdir. Ders programında çakışma olan öğrencileri sistem uyaracak, derslerin hangi saatlerinin çakıştığını kayıt ekranında bildirecektir. Öğrenci saatleri çakışan dersi, tüm sorumluluğu kendinde olmak kaydı ile, isterse çakışmasına rağmen alabilecektir. Derslerini seçen öğrencilerin kayıt işlemini tamamlaması için danışmanından onay alması gerekmektedir. Kayıt işlemi danışman sisteminden danışman ve öğrencinin birlikte verecekleri onay ile sonlandırılacaktır.

Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin kayıt sistemine girmeleri ve kayıt ekranında bulunan kaydet butonuna basmaları yeterli olacaktır.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Prof. Dr. Hamdi MOLLAMAHMUTOĞLU
Rektör

Özel Öğrenci Statüsünde Üniversite Dışından Kayıt Yaptıracak Öğrenciler Aşağıdaki Hesap Numarasını Kullanabilirler.

T.VAKIFLAR BANKASI

TL. BANKOMAT HESAP NO          :    TR280001500158007260429262