KHK Kapsamında Yerleşen Öğrenciler İçin 2017-2018 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihleri Ve Ücret Bilgileri

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

667 KHK KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN

2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ VE ÜCRET BİLGİLERİ

• Üniversitemiz 2017-2018 öğretim yılı Akademik Takvimi’ne göre; Bahar dönemi ders kayıtları ve danışman onayları 08-09 Şubat 2018, ders ekleme-bırakma ve danışman onayları da 22-23 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak olup, ücret miktarları öğrencilerimizin http://sgl.cankaya.edu.tr  adresine işlenecektir. 23 Şubat 2018 tarihinden sonra kayıt işlemi yapılmayacaktır.
  • Öğrencilerimiz, öğretim ücretlerini yalnızca VakıfBank’ın Türkiye’deki tüm şube, ATM’lerinden ve internet bankacılığından öğrenci numarasıyla yatırabilecektir.
  • 2017-2018 Akademik yılı ücret ödeme tablosu aşağıda belirtilmiş olup, öğretim ücretinin Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayı taksitini 20 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlayan ve 2016-2017 Akademik yılından ücret eksiği olmayan öğrencilerin ücret bilgileri programa otomatik aktarılacaktır. Ders kayıt programı açıldığında programa girebileceklerdir. Ücretinde eksiklik olan öğrenciler ders kaydı yaptıramayacaktır.
  • Öğrencilerimizin sql sayfalarına indirimli ücreti ve tek taksit ücreti işlenecektir. Bankada borç sorgulama yapıldığında indirimli yıllık toplam ücreti görünecek olup tek taksit ücreti kadar ödeme yapabilirsiniz. Ödeme yaptıkça toplam ücretinizden düşecektir ve yeni sorguda kalan miktar görünecektir.
  • Mezuniyet durumunda olup sınav hakkı kullanacak öğrenciler kayıt oldukları programa ait öğrenim ücretinin AKTS kredisi başına ödenecek tutarının (programın öğrenim ücreti/bir yıllık 60 AKTS) dersin toplam AKTS kredisi ile çarpımı sonucunda hesaplanan miktarın yarısını her bir dersin sınavı için ödeyeceklerdir.
  • Mezuniyet aşamasına gelmiş veya öğrenim süresinde mezun olamamış öğrencilerden dönemde en fazla üç ders alması gereken öğrencilerin; kayıtlı oldukları programa ait öğrenim ücretinin AKTS kredisi başına ödenecek tutarının (programın öğrenim ücreti/bir yıllık 60 AKTS) kalan derslerin her birinin AKTS kredisi ile çarpımı sonucunda hesaplanan miktarı ödeyeceklerdir. Dönemde üç dersten fazla ders alması gerekenler dönem ücretinin tamamını ödeyecektir.
  • Ders kayıtları tamamen internet üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin ders kayıt ekranında yapmış olduğu her türlü işlem bilgisi, öğrenci bilgisi, öğrenci onay yeri ve zamanı ile danışman onayı gibi veriler dijital ortamda saklanacaktır.
  • Tüm Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü öğrencileri kayıt işlemlerini okul dışından veya okuldaki internet laboratuvarlarından kendileri yapacaklardır. Ders kayıt programına giriş yapan öğrenciler dönemde açılan dersleri göreceklerdir. Yönetmelikler çerçevesinde alacakları dersleri seçtikten sonra gruplara yerleştir butonuna tıklayarak seçmiş oldukları derslere yerleştirileceklerdir. Ders programında çakışma olan öğrencileri sistem uyaracak, derslerin hangi saatlerinin çakıştığını kayıt ekranında bildirecektir. Öğrenci saatleri çakışan dersi, tüm sorumluluğu kendinde olmak kaydı ile, isterse çakışmasına rağmen alabilecektir. Derslerini seçen öğrencilerin kayıt işlemini tamamlaması için danışmanından onay alması gerekmektedir. Kayıt işlemi danışman sisteminden danışman ve öğrencinin birlikte verecekleri onay ile sonlandırılacaktır.
  • Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin kayıt sistemine girmeleri ve kayıt ekranında bulunan kaydet butonuna basmaları yeterli olacaktır.

667 KHK Kapsamında Yerleşen Öğrenciler İçin Ücret Ödeme Tablosu
                                                     Güz Dönemi Ücreti                                        Bahar Dönemi Ücreti
Akademik yıl 1. taksit 2. taksit 3. taksit 4. taksit 5. taksit 6. taksit 7. taksit 8. taksit 9. taksit

Duyuru Ekleme Tarihi : 26.12.2017 15:31