2017-2018 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanı İle Yatay Geçiş Kontenjanları ve Gerekli Bilgiler

2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanı ile

Yatay Geçiş Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

2017 ve önceki yıllarda, KKTC hariç, Yurdumuzdaki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıflar dahil olmak üzere Merkezi Yerleştirme Taban Puanı ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ                   : 22-26 Ocak 2018

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI     : 31 Ocak 2018

SONUÇLARIN İLANI                      : 08 Şubat 2018

KAYIT TARİHİ                                : 12-13 Şubat 2018

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

• Öğrenci tarafından yazılan başvuru dilekçesi. Dilekçe örneği için tıklayınız.
  • Öğrenci Belgesi (son iki ay içinde alınmış).
  • Disiplin durumunu gösterir belge. (disiplin durumu öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Halen devam etmekte olduğu yükseköğretim programını belirten, kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Yerleşme Belgesinin ve kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Puan Tablosunun internet çıktısı.
  • Ara ve Son sınıflarda olanlar için; Not Durum Belgesi (Transkript) : Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge (son iki ay içinde alınmış, onaylı kapalı zarf içerisinde).
  • Ara ve Son sınıflarda olanlar için; Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumundaki bölümüne ait müfredat programı ve ders içeriklerini gösterir onaylı belge.
  • İngilizce dil yeterliliğini gösterir belge.
  • Çankaya Üniversitesi banka hesabına yatırılan 120 TL başvuru ücretini gösterir banka dekontu (iade edilmez)

(T. Vakıflar Bankası Iban Numarası : TR280001500158007260429262)

Diğer Hususlar:

• Eğitim dili İngilizce olan Üniversitemiz programlarına başvuruda: Eğitim dili İngilizce olan yükseköğretim programlarından gelen veya ulusal/uluslararası kurumlar tarafından yapılan dil sınavlarına girmiş öğrencilerin başvuru sırasında sunmuş oldukları belgeleri, İngilizce Hazırlık Sınıfı tarafından değerlendirilir. Belgeleri yeterli görülmeyen veya Türkçe eğitim yapan programlardan gelen öğrenciler İngilizce yeterlik sınavlarına tabi tutulur. İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrenci listesi 29 Ocak 2018 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında “Duyurular” kısmında ilan edilecektir.
  • Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş kontenjanından başvuran adayların İngilizce hazırlık sınıfına kabulleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen esaslara göre yapılır.
  • DGS puanı ile sadece DGS Kılavuzlarında tanımlanan önlisans alanlarının devam edebileceği yükseköğretim lisans programlarına başvuru yapılabilir. Adayın ilgili yıl için programın DGS puanına sahip olması gerekir. İlgili yılda DGS ile öğrenci alınmamışsa öğrenci o programa başvuru yapamamaktadır.
  • Yatay geçiş işlemlerinde YÖK tarafından belirlenip ilan edilen bölüm veya programlara ait Hukuk 150 000, Mühendislik 240 000, Mimarlık 200 000 ve bunun gibi ÖSYM Başarı Sıralaması Baraj Değerleri esas alınır.
  • Posta ile yapılan  başvurular işleme konulmayacaktır.
  • Müracaatlar, bütün belgeler tamamlanmış olarak en geç 26 Ocak 2018 tarihine kadar aşağıdaki adrese yapılacaktır.
  • Başvuru sonuçları web sayfamızın duyurular kısmında ilan edilecektir.

Başvuru Adresi – İletişim Bilgileri

Çankaya Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Eskişehir Yolu 29.km Yukarıyurtçu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No: 4 06790, Etimesgut/ANKARA
Tel   : +90 312 233 11 64 / 65 / 66 / 67 / 68