Erzurum Günleri'nde Sıtkı Alp'e 'Onur Ödülü' Verildi

Sıtkı Alp’e ‘Onur Ödülü’

Erzurum Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği 6. Erzurum Günleri’nin açılış töreninde Arı Okulları ve Çankaya Üniversitesi kurucusu Sıtkı Alp’e ‘Onur Ödülü’ verildi.

Arı Okullarının ve Çankaya Üniversitesinin kurucusu Sıtkı Alp, yarım asırdır Türk millî eğitimine verdiği üstün hizmetlerden dolayı Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) tarafından düzenlenen 6. Erzurum Günleri’nde ‘Onur Ödülü’ne layık görüldü. Atatürk Kültür Merkezi’nde 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘6. Erzurum Günleri’nin açılış törenine Eski Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, milletvekilleri, bürokratlar ve Erzurumlular katıldı.

“DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM ŞEHRE DESTEĞİM HER ZAMAN SÜRECEK”

Eğitim neferi Sıtkı Alp’e ödülünü Eski Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ferudun Önal verdi. “Eğitime %100 Destek Kampanyası” kapsamında Ankara’da ve Erzurum’da yaptırdığı çok sayıda okul ve yurdu devlete bağışlayan, eğitimden kazandığını eğitime harcayan Alp, “Şu an çok heyecanlıyım. Ben yokluklar içinde yatılı okuyarak, bugüne geldim. Çoğu zaman dönüp Erzurum’a bakıyorum. Bir ihtiyaç olduğu zaman elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim gibi; Erzurum dışında çalışmış, meslek edinmiş, belli bir seviyeye gelmiş Dadaşlar da dönüp Erzurum’a bakmalı. Çünkü Erzurum’da doğduk, büyüdük, ekmeğini yedik, suyunu içtik, havasını teneffüs ettik” dedi.

Açılış töreninin ardından protokol, Atatürk Kültür Merkezi içinde ve dışında kurulan stantları gezdi. Çankaya Üniversitesinin ve Arı Okullarının da stant açtığı etkinlikte, yöresel ürünler, ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Duyuru Ekleme Tarihi : 16.10.2018 13:41

Çankaya Üniversitesi