Çankaya Üniversitesi Times Higher Education (The) Sıralamasında Türkiye Üniversiteleri Arasında 1. Sırada

Çankaya Üniversitesi, dünya üniversitelerini sıralayan Times Higher Education Ranking (THE) 2020’de Türkiye’deki köklü devlet ve vakıf üniversitelerini geride bırakarak, “En Yüksek Performans Gösteren” Türk üniversitesi oldu. Oxford, Cambridge, Harvard, Yale gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin bulunduğu listede, Çankaya Üniversitesi en yüksek toplam puanla 401-500 bandına girdi ve Türk üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

BİLİMSEL YAYINLARA ATIFTA DÜNYA 12.’Sİ

“En Yüksek Performans Gösteren” Türk üniversiteleri sıralamasında elde edilen başarının yanı sıra Çankaya Üniversitesi, bilimsel yayınlara yapılan atıflarla da dünya 12.’si olarak adından söz ettirdi. Bilimsel yayınlara yapılan atıflar ile elde edilen bu derece, THE sıralamasında Çankaya Üniversitesini Türkiye’deki üniversiteler arasında 1. sıraya taşıyan ana etmenlerden biri olarak dikkat çekti.

“ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, elde ettikleri bu başarıdan memnun olduklarını, takip eden yıllarda da eğitim-öğretim faaliyetleri yanında araştırma faaliyetleri, endüstriyel işbirlikleri ve bilginin paylaşılması yönündeki çabalarını devam ettireceklerini, topluma katkı sağlama kapsamındaki projelerini hızlandıracaklarını ifade etti.

13 KATEGORİDE PUANLAMA YAPILDI

Times Higher Education Ranking verileri, eğitim-öğretim, araştırma, yayın, atıf, endüstriyel ilişkiler, bilginin paylaşımı, uluslararası tanınırlık gibi ana başlıklar altında 13 kategorideki puanların toplanmasıyla oluşmaktadır.

TÜRKİYE SIRALAMASI

Çankaya Üniversitesi                                      401–500