Çankaya Üniversitesi - Tarihçe

Tarihçe

Çankaya Üniversitesi, adını, Ulu Önder’in ülke geleceğini kurduğu Çankaya’dan alarak, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından, Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna eklenen 09.07.1997 tarih ve 4282 Sayılı Kanunla eğitime başladı.

Hayatını eğitime adayan ve bu doğrultuda Arı Dershanesi ile Arı Okullarını kuran, binlerce öğrenciyi Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleri ışığı altında yetiştiren Sıtkı Alp, eğitim hamlesinin devamı olarak, gençlerin de aynı değerlere sahip bir üniversitede, bilimsel, sanatsal ve kültürel açıdan üst düzey eğitim alması hayaliyle yola çıkarak, Çankaya Üniversitesini Türk yükseköğrenimine kazandırdı.

Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunan, dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümleri hariç İngilizcedir.
Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.

Balgat Kampüs’te Hukuk ve Mimarlık Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri, Eskişehir Yolu 29. km’de bulunan Merkez Kampüs’te ise Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Çankaya Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.