Çankaya Üniversitesi -

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şükran Yavuz, ABD'de düzenlenen Uluslararası "Architecture at Zero 2020" yarışmasına damga vurdu

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şükran Yavuz, ABD’de düzenlenen Uluslararası “Architecture at Zero 2020” yarışmasına damga vurdu. Yavuz, “Sürdürülebilir kütüphane” proje tasarımıyla katıldığı yarışmada, “Öğrenci Kategorisinde” Üstün Başarı Ödülü’ne (Merit Award) layık görüldü.

“YAŞADIĞIM DUYGU TARİF EDİLEMEZ”

ARCH 302 Mimari Proje Stüdyosu dersi kapsamında geliştirdiği projesi ile birincilik ödülünün sahibi olan Yavuz, “Kazanan projeler, canlı yayında açıklandı. Üniversitemin adını duyup projemin ödül aldığını gördüğümde yaşadığım duygu gerçekten tarif edilemezdi. Çok heyecanlandım, şaşırdım ve aynı zamanda çok mutlu oldum. Bütün yorgunluklarıma, emeklerime değdiğini hissettim. Destek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜTÜPHANE TASARLADI

Architecture at Zero yarışması, 9 yıldır düzenlenmektedir. Mühendislik, mimarlık öğrencileri ile alanın profesyonellerini bir araya getiren ve “Net sıfır enerji temalı mimari tasarım yarışması” olarak bilinen Architecture at Zero Yarışması’nın bu yılki konusu, Californiya San Benito’ya sürdürülebilir bir kütüphane tasarlamak olarak duyuruldu. Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü de bu seneki ARCH 302 Mimari Proje Stüdyosu tasarım dersinin konusunu, yarışmanın konusu seçerek öğrencilerini uluslararası yarışmaya katılmaları ve derslerde kritik almaları için teşvik etti. Mimarlık Bölümü’nden 7 öğrencinin katıldığı yarışmada Şükran Yavuz’un birincilik ödülü alması, ders içeriklerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

ULUSLARARASI YARIŞMADA 7 ÖĞRENCİMİZ YARIŞTI

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsu Ulukavak Harputlugil, Architecture at Zero Yarışması’nda Şükran Yavuz’un birincilik ödülünü almasıyla ilgili süreci şöyle anlattı: “Stüdyo dersi sürecini ben, Doç. Dr. Timuçin Harputlugil, Öğr. Gör Yusuf Daneşvar, Arş. Gör. Başak Kalfa Ataklı ve Sueda Kabak ile yarı zamanlı öğretim görevlileri Çiğdem Yılman Altürk ve Mete Sezer birlikte yürüttük. Öğrencimizin geliştirdiği proje, gösterdiği üstün mekansal organizasyonunun yanı sıra, enerji ve su tüketimi ile karbon salımının azaltılması ilkeleri çerçevesindeki duyarlılığı ile öne çıkmıştır. Öğrencimizin bu başarısında, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü eğitim kurgusunda önem verilen, mimari tasarım kalitesi ile birlikte, çevresel duyarlılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri, yapım teknolojileri kapsamındaki detay bilgisi ve çeşitli yazılımları tasarım süreçlerine aktarılabilme becerisinin de etkili olduğunu düşünmekteyim. Öğrencimizin gösterdiği bu üstün başarıdan dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Duyuru Ekleme Tarihi : 11.06.2020 15:42

Duyuru Güncelleme Tarihi : 21.09.2020 15:16