Çankaya Üniversitesi -

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 82. Yıl Dönümünde Üniversitemizde Anıldı

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 82. YIL DÖNÜMÜNDE

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNDE ANILDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde Üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk tören, 10 Kasım Salı günü Balgat Kampüs’te Atatürk büstü önünde gerçekleştirildi. Törende, Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp ile Rektör Prof. Dr. Can Çoğun, Atatürk büstüne çelenk koydu.

TÜM TÜRKİYE’DE HAYATIN DURDUĞU AN

Tüm Türkiye’de hayatın durduğu, sirenlerin çalındığı saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp, Mütevelli Heyet Üyesi Erol Uğurlu, Rektör Prof. Dr. Can Çoğun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Geçim ve Prof. Dr. Müfit Gülgeç, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Dilhun Ayaydın, dekanlar, bölüm başkanları, daire başkanları, müdürler, akademik ve idari personel katılım gösterdi.

“EŞSİZ BİR LİDERDİR”

Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp, Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 82. yıl dönümünde anıldığını belirterek, duygularını şöyle ifade etti: “Eşsiz komutan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca hep bir ülkü, gaye peşinde koşmuş ve genç Türkiye devletini kurmuştur. Türklüğün şanına şöhretine uygun olarak cumhuriyet rejimini seçmiştir. Atatürk, Cumhuriyetin bağımsızlık ve özgürlük olduğunu çok iyi biliyordu. Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk büyük bir komutan, eşsiz bir liderdir.”

“ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ”

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, Ufuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sencer İmer, çevrimiçi düzenlenen “Atatürk’ü Özlemle Anıyoruz” konferansı verdi. Saat 10.30’da düzenlenen akademik/idari personel ile öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Büyük Önder Atatürk’ün fikirleri, gençlere emanet ettiği değerler ve gerçekleştirdiği yenilikler konuşuldu.

DUYGUSAL DAKİKALAR YAŞANDI

İmer, Atatürk’ün ilkeleriyle ilgili bilgi verdiği konferansta, “Atatürk’ü özlemle anıyoruz. Atatürk’ü anmak, O’nu anlamak çok önemli. Özellikle bugün de birçok problemin çözümünde O’nun ilkelerinden faydalanmalıyız” dedi. Öğrencilerin, duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı bulduğu, sorularını yönelttiği konferansta, duygusal dakikalar yaşandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN KALBİNDEN ATATÜRK”

Anma etkinlikleri kapsamında Atatürk İlke ve İnkılapları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Kültürel ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından “Öğrencilerimizin Kalbinden Atatürk” programı düzenlendi. Online ortamda gerçekleştirilen etkinlikte, Doç. Dr. Fatma Didem Ekinci ile tüm bölümlerden öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yüreklerinden dökülenleri anlattı. Atatürk’ün sevgi, minnet ve özlemle anıldığı, duygu dolu anlara sahne olan etkinlik, öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü.

Duyuru Ekleme Tarihi : 11.11.2020 10:44

Duyuru Güncelleme Tarihi : 02.02.2021 10:32