Çankaya Üniversitesi -

Üniversitemizde Ankara'nın Tehdit Altındaki Endemik Türlerinin Korunmasına Yönelik Çalışma Başlatıldı

ÜNİVERSİTEMİZDE, ANKARA’NIN TEHDİT ALTINDAKİ

ENDEMİK TÜRLERİNİN KORUNMASINA YÖNELİK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi’nde 13 Şubat 2020 tarihinde Kent, Bölge, Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “ANKARA’NIN KORUNMASI GEREKLİ TEHLİKE ALTINDAKİ ÇİÇEKLERİ” Konferansı düzenlenmişti. Kent, Bölge, Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferansın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, “Tehdit altındaki türler ve endemik türlerin mutlaka korunması için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Üniversitemizin öncü ve doğa dostu bir atılım yaparak, tehdit altındaki endemik türlerin birkaçının Üniversitemiz tarafından sahiplenilerek korunması için çaba gösterilmesi diğer üniversitelere de örnek olacaktır” açıklamasında bulundu.

Eğitim amaçlı bahçe düzenlemesi yapıldı

Konferansın ardından Ankara’daki endemik türlerin korunmasına yönelik Üniversitemiz de çalışma başlatıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Can Çoğun önderliğinde, Prof. Dr. Mecit Vural, Dr. Tuğrul Körüklü, Dr. Necati Yalçın ve KentMer Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tunçer, Merkez Kampüs’te yer seçimi yaparak, alanın tanzimi için gerekli bilgi ve belgeler temin edilerek, eğitim amaçlı bahçe düzenlemesi yapıldı. Amaç, endemik bitkilerin korunması yanında öğrencilerimize de konu hakkında farkındalık yaratmaktadır.

Duyuru Ekleme Tarihi : 18.03.2021 13:10

Duyuru Güncelleme Tarihi : 05.04.2021 10:22