Tarihçe

Çankaya Üniversitesi, adını, Ulu Önder’in ülke geleceğini kurduğu Çankaya’dan alarak, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından, Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna eklenen 09.07.1997 tarih ve 4282 Sayılı Kanunla eğitime başladı.

Hayatını eğitime adayan ve bu doğrultuda Arı Dershanesi ile Arı Okullarını kuran, binlerce öğrenciyi Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleri ışığı altında yetiştiren Sıtkı Alp, eğitim hamlesinin devamı olarak, gençlerin de aynı değerlere sahip bir üniversitede, bilimsel, sanatsal ve kültürel açıdan üst düzey eğitim alması hayaliyle yola çıkarak, Çankaya Üniversitesini Türk yükseköğrenimine kazandırdı.

Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinin eğitim dili %100 İngilizcedir. (Adalet Meslek Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümlerinde Türkçe eğitim verilmektedir.)

Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 24 bölüm, 4 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.

Üniversitenin iki yerleşkesi bulunmaktadır. Eskişehir Yolu 29. km’de yer alan Merkez Kampüs’te Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri ile Adalet ve Çankaya Meslek Yüksekokulu eğitim vermektedir. 100. Yıl semtinde yer alan Balgat Kampüs’te ise Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde lisansüstü eğitim gerçekleştirilmektedir.