Çankaya Üniversitesi -

ÜNİVERSİTEMİZ INNOVATION WEEK 2020'DE ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Üniversitemiz, Innovation Week IWA 2020 etkinliğinde, 1 altın ve 2 gümüş madalya sahibi oldu. İlki Fas’ta gerçekleştirilen ve Afrika’nın en büyük buluş fuarı olan Innavation Week IWA 2020, bu yıl pandemi nedeniyle 8 Eylül - 19 Aralık 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, patent başvurusu yapan buluşlarla katılım gösterilen etkinlikte, Üniversitemiz 3 madalya kazandı.

Madalya kazanan buluşlar şöyle:

Etkinlikte, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Gazi’nin buluş sahibi olduğu “Performance Enhancement of Polar Codes for Short Frame Lengths Considering Error” başlıklı buluş altın madalya kazandı. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Selma Özaydın’ın buluş sahibi olduğu “Signal Energy Calculation with A New Method and A Speech Signal Encoder Obtained by Means of This Method” başlıklı buluşu gümüş madalya almaya hak kazandı. Doç. Dr. Ender Yıldırım, İbrahim Mert Kılıç, Deniz Bora Daldıç, Onur Ridvanoğlu, Sahara Şenipek’in buluş sahibi olduğu “Cam Control Valve for Microfluidic Systems” başlıklı buluş da gümüş madalya aldı.

Duyuru Ekleme Tarihi : 29.12.2020 15:42

Duyuru Güncelleme Tarihi : 05.04.2021 10:25