Çankaya Üniversitesi -

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZE TÜBİTAK'TAN ÖDÜL, TEKNOFEST'TEN DAVET

Makine Mühendisliği Bölümü mezun öğrencilerimiz Samed Yiğit Çırnık, Murat Yetim, Muhammed Enes Akan, Hasan Fehmi İlter ve Temel Tomaç’tan oluşan grup, Dr. Öğretim Üyesi Özgün Selvi liderliğinde katıldıkları TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda Makine-İmalat alanında 3. oldu.

“Design and Production of Multi Material 3d Printer for Soft Robotic Structural Elements” adlı proje kapsamında mezunlarımızın geliştirdiği üç boyutlu yazıcı dikkat çekti. 3D yazıcı, esnek robotik uygulamalarda verimliliği ve üretim çeşitliliğini arttırmak ve konvansiyonel yöntemlerle üretilemeyen ürünleri üretmek için iletken ve yalıtkan iki farklı silikon ile basım yapabiliyor.

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda finale kalarak 3. olan proje grubumuz, para ödülünün yanı sıra 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne de davet aldı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, her zaman başarılarla dolu güzel haberlerini almayı diliyoruz.

Duyuru Ekleme Tarihi : 07.09.2021 12:50