Üniversite Hakkında

Bu program üniversite mezunu olan herkese açýktýr. Analog ve sayýsal elektronik, elektromanyetik kuram, telekomünikasyon ve C/C++/Java programlama dilleri bilgisi faydalý olacaktýr. Bu altyapýnýn eksikliði durumunda öðrencilerin ilgili lisans derslerinden bir kýsmýný almalarý önemle tavsiye edilir. Yüksek lisansýn amacý öðrencinin aþaðýdaki alanlardaki bilgisinin güçlendirilmesini saðlamaktýr.

• Elektromanyetik Saçýlým
  • Antenler ve Yayýlým
  • Uzaktan Algýlama
  • Haberleþme Elektroniði
  • Telekomünikasyon Þebekeleri

Elektronik ve Haberleþme Mühendisliði ve iliþkili bölümlerden mezun olanlarýn tamamlama dersi almalarýna gerek yoktur. Ancak, diðer bölüm mezunlarý, ECE MSc programý koordinatörler komitesinin ve/veya akademik danýþmanýn belirlediði tamamlama derslerini almak zorundadýr. Tamamlama dersleri en fazla altý dersten oluþmaktadýr ve bu dersler bir yýl içinde tamamlanmalýdýr.