×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Üniversite Hakkında

INTT 501 ÝLERÝ MÝKROEKONOMÝ
Bu derste kýsa ve uzun vadedeki üretim ve maliyet konularý incelenmektedir. Giderek küreselleþen dünyadaki rekabetçi ve oligopolistik piyasalardaki fiyatlandýrma konularý ayrýntýlý olarak incelenecektir.

INTT 502 ÝLERÝ MAKROEKONOMÝ
Bu derste enflasyon, iþsizlik ve ekonomik büyüme problemleri ile bu problemleri çözmek için yapýlmasý gerekenler hem ulusal, hem de uluslararasý ortamlarda incelenecek ve Türkiye’ye iliþkin hususlar özellikle vurgulanacaktýr.

INTT 504 ULUSLARARASI TÝCARET TEORÝSÝ VE POLÝTÝKASI
Bu derste ölçek ekonomileri ve uluslararasý ticaretle, pazar yapýsý, uluslararasý faktör hareketleri, ticaret ile kalkýnma iliþkisi ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) yasalarý özellikle vurgulanarak uluslararasý ticaret politikasýna iliþkin çaðdaþ araçlar incelenmektedir.

INTT 505 PAZARLAMA
Bu derste pazarlama felsefeleri, stratejik planlama, pazarlama bilgisi yönetimi, pazarlama karmasý stratejileri, pazar bölümlendirmesi, hizmet pazarlamasý ve rakip analizi konularý incelenmektedir.

INTT 506 ULUSLARARASI FÝNANSMAN (3 0 3)
Bu derste uluslararasý finans sisteminin tarihsel geliþimi ve geleceðe iliþkin beklentiler tartýþýlacak ve döviz piyasalarý, uluslararasý tahvil piyasalarý ile eurodollar ve europara piyasalarý incelenecektir. Ayrýca, döviz kurunun belirlenmesi ve uluslararasý parite koþullarýnýn temelleri ile dalgalý kur sistemlerinin özellikleri de ders kapsamýnda incelenecektir.

INTT 507 ÝÞLETME FÝNANSI
Bu derste risk ve getiri oranlarý, tahvil ve hisse senedi deðerleme, sermaye bütçelemesi ve finansman kararlarý gibi finansal yönetime iliþkin asli kavramlar tartýþýlmak suretiyle finans teorisinin temelleri incelenecektir.

INTT 508 ULUSLARARASI TÝCARÝ VE FÝNANSAL KURUMLAR (3 0 3)
Bu derste DTÖ, IMF, Dünya Bankasý, BIS, EBRD gibi uluslararasý ticari ve finansal kurumlarýn yapýlarý ve faaliyetleri incelenecektir. Ýlgili kurumlarýn, finansal kaynak saðlamak ve iktisadi politikalar geliþtirmek gibi iliþkide bulunduklarý ülkelerde dýþ dengenin saðlanmasýna ve ekonomik kalkýnmanýn desteklenmesine yönelik rolleri üstünde durulacaktýr.

INTT 509 REKABET HUKUKU VE ANTÝ-TRÖST UYGULAMALARI (3 0 3)
Ders içeriði Türk, Avrupa Birliði ve Amerika Birleþik Devletleri Rekabet Hukuku Sistemlerinin incelenmesi ve rekabeti sýnýrlayýcý uygulamalarýn deðerlendirilmesinden oluþmaktadýr. Bu ders, Uluslararasý Ticaret Bölümü yüksek lisans öðrencileri açýsýndan uygulamaya yönelik katkýlar saðlanmasýna yönelik olarak hazýrlanmýþtýr.

INTT 510 ULUSLARARASI ÝÞLETMECÝLÝK (3 0 3)
Bu derste küreselleþme, politik ekonomide ulusal farklýlýklar, doðrudan yabancý sermaye yatýrýmlarý, ihracat, ithalat ve karþýlýklý ticaret, uluslararasý fýrsatlarýn analizi, uluslararasý faaliyetlerin planlamasý ve düzenlenmesi ile küresel insan kaynaklarý yönetimi konularý incelenmektedir.

INTT 511 TAÞIMACILIK VE GÜMRÜKLEME ÝÞLEMLERÝ (3 0 3)
Bu derste uluslararasý teslimat þekilleri ve taþýmacýlýk; emteanýn muayene ve kontrolü; ihracat ve ithalatta gümrükleme yükümlülüðü; sevkiyatýn ispatý ve taþýma dökümanlarý; emteanýn sigortalanmasý; gümrük deðerinin tesbiti ve gümrük tarifeleri; Türk gümrük rejimi konularý incelenecektir.

INTT 512 ULUSLARARASI PAZARLAMA (3 0 3)
Bu derste uluslararasý pazarlamaya iliþkin hususlar, politik, yasal ve kültürel çevre, pazarlama araþtýrmasý, pazar analizi ve yabancý pazarlara giriþ stratejileri, ürün, fiyat, daðýtým ve tutundurma stratejileri incelenmektedir.

INTT 513 ULUSLARARASI SÖZLEÞME MÜZAKERELERÝ (3 0 3)
Bu derste uluslararasý iþlemlerde arbitrajýn rolü tartýþýlmakta ve müzakerecilerin uluslararasý boyutta karþýlaþtýklarý fonksiyonel (iþlevsel), çevresel ve kurumsal kapsamdaki bütünleþmeler incelenmektedir.

INTT 514 ULUSLARARASI TÝCARÝ ÝÞLEMLER VE UYGULAMALAR (3 0 3)
Bu dersin içeriði dýþ ticaret ihracat/ithalat uygulamalarý, uluslararasý ticaret finansmaný ve senede baðlanmýþ krediler, uluslararasý ticaret dökümanlarý, uluslararasý satýþ sözleþmeleri, e-ticaret uygulamalarý ve Türk Dýþ Ticaret (düzenlemeleri) rejiminden oluþmaktadýr.

INTT 515 ULUSLARARASI BANKACILIK (3 0 3)
Bu derste uluslararasý mali aracýlar ve uluslararasý bankacýlýk sistemi incelenmektedir. Uluslararasý bankacýlýk sisteminin tarihsel geliþimi ve esaslarý ile yakýn zamandaki geliþmeler ve problemlerle finansal krizler, uluslararasý ticaret ve yatýrým bankacýlýðý, planlama ve yönetimi ile yasal düzenlemeler tartýþýlmaktadýr.

INTT 516 ULUSLARARASI MALÝ TRANSFERLERDE RÝSK YÖNETÝMÝ (3 0 3)
Bu ders, döviz kuru riskinin yönetimine hem teorik, hem de pratik uygulamalarý açýsýndan odaklanmaktadýr. Döviz kuru riskinden korunma yöntemleri ile döviz gelecek sözleþmeleri, döviz opsiyonlarý ve swap transferlerinin özellikleri, fiyatlamalarý ve risk deðerlendirmeleri de ders kapsamýnda incelenecektir. Ayrýca faiz riski ve faiz riskinden korunma yöntemleri de tartýþýlacaktýr.

INTT 517 OYUN TEORÝSÝ: STRATEJÝK TÝCARET POLÝTÝKASI (3 0 3)
Bu ders normal ve yaygýn formlarda oyunlarý, Nash dengesi, altoyun-mukemmeliyeti dengesi, sýralý denge (sequential) gibi oyun çözümlerini, iþbirliði, ün (reputation), pazarlýk ile tarif, kota, ihraç sübvansiyonlarý ve tarif pazarlýklarýnýn oyun teorisi yaklaþýmý içinde analizini inceler.

INTT 518 ULUSLARARASI FÝNANS YÖNETÝMÝ (3 0 3)
Bu derste finansman, deðerleme ve yatýrým kararlarýnýn uluslararasý uygulamalarýna iliþkin sermaye maliyeti ve geleceðe dönük nakit akýmlarýnýn tahminine iliþkin uluslararasý fýrsatlarýn kendine has özelliklerinin yansýmalarý incelenecektir. Ayrýca sermaye yapýsý ve borç politikasý ile iþletme sermayesi yönetimine iliþkin yansýmalar da tartýþýlacaktýr.

INTT 519 AVRUPA BÝRLÝÐÝ TÝCARET POLÝTÝKASI VE TÜRKÝYE (3 0 3)
Bu derste Avrupa Birliði ortak ticaret politikasý gözden geçirilecek ve Türkiye tarafýndan atýlan adýmlara odaklanarak sonuçlarý irdelenerek ve mevcut problemlere çözüm önerileri tartýþýlacaktýr.

INTT 520 ÖZEL KONULAR (3 0 3)
Bu derste uluslararasý ticaret ve iþletme alanýndaki güncel konu ve problemler iþlenecektir.

INTT 521 ULUSLARARASI PROJE FÝNANSMANI (3 0 3)
Bu derste, sýnýrlý ölçüde rücu imkâný saðlayan veya bütünüyle gayrikabili rücu olan uluslararasý proje finansmaný konusu ele alýnmaktadýr. Uluslararasý proje finansmaný, baðýmsýz bir ekonomik birim olarak kârlý biçimde iþlev görebilen bir dizi varlýða dayanmasý sebebiyle, büyük ve gelir akýmý yaratan projeler için temel finansman yöntemidir. Bu ders katýlýmcýlarýna, uluslarasý proje finansmaný iþlemlerini anlayabilmek ve bu tür iþlemlerde yer alabilmek bakýmýndan ihtiyaç duyacaklarý bilgilerle donatmaktadýr. Bu bakýmdan ders kapsamýnda finansal modelleme ve proje deðerlendirme, indirgenmiþ nakit akýmlarý analizi, uluslararasý proje riskleri, teminatlandýrma mekanizmalarý ve uluslararasý proje dökümantasyonu gibi konular ele alýnmaktadýr.

MAN 520 ÝNSAN KAYNAKLARI (3 0 3)
Ýnsan kaynaklarýnýn ve temel bileþenlerinin ileri düzeyde incelenmesi: EEC düzenlemeleri, görev ve iþ tasarýmý, insan kaynaklarý planlamasý, çalýþanlarýn seçim ve iþe alýnmalarý, eðitim ve geliþtirme, deðerlendirme metodlarý, ücretlendirme süreci, iþçi yararlarý, toplu pazarlýk ve düzenlemeleri, emniyet ve saðlýk, uluslararasý insan kaynaklarý.

MAN 530 PROJE GELÝÞTÝRME VE YÖNETÝMÝ (3 0 3)
Proje yönetimi kavramý, teknikleri, araçlarý ve süreçleri; proje seçimi, proje planlama, organizasyon ve kontrolü, bütçeleme ve maliyet indirgemesi; zaman planlamasý; kaynak daðýtýmý, izleme ve bilgi sistemleri, proje denetleme ve bitirme.

MAN 536 YÖNETÝM BÝLÝMÝ (3 0 3)
Yönetim biliminin tarihsel perspektifi; yöneylem araþtýrmasý; problem çözme, duraðan ve ardýþýk karar verme; bilimsel metod; doðrusal programlama formülasyonu ve doðrusal programlama probleminin çözümü, grafiksel, cebirsel, simpleks metodlar, ikililik, parametrik analiz ve duyarlýlýk analizleri; ulaþtýrma, atama problemleri ve çözümleri; þebeke analizleri; tam sayýlý programlama, doðrusal olmayan programlama, dinamik programlama; kuyruk ve envanter modelleri; Markov süreci; benzetimler; iþletme uygulamalarý.