Çankaya Üniversitesi -

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ LİSTESİNDE ZİRVEYE YERLEŞEN TEK TÜRK ÜNİVERSİTESİ OLDU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ THE 2021 SIRALAMASINDA

BİLİMSEL ATIFLARIYLA DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE 1. SIRADA

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ THE 2021 SIRALAMASINDA TÜRK ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YİNE 1. OLDU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TIMES HIGHER EDUCATION (THE) 2021 SIRALAMASINDA BİLİMSEL YAYINLARA ATIFLA DÜNYA 1.Sİ OLDU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ TIMES HIGHER EDUCATION (THE) 2021 SIRALAMASINDA DÜNYADA 401-500 BANDINDA, TÜRKİYE’DE 1. SIRADA YER ALDI

Çankaya Üniversitesi, dünya üniversitelerini sıralayan Times Higher Education Ranking (THE) 2021’de yeni başarılara imza attı. Geçen yıl bilimsel yayınlara yapılan atıflarla dünyada 12. sırada yer alan Çankaya Üniversitesi bu yıl 11 sıra birden yükselerek listeye zirveden yerleşmeyi başardı ve 9 üniversite ile birlikte dünya 1.liği elde etti. Zirveye yerleşen üniversiteler arasındaki tek Türk üniversitesi olarak dikkat çeken Çankaya Üniversitesi, atıflarda Türkiye üniversiteleri arasında da 1. oldu.

Dünya üniversiteleri arasında köklü devlet ve vakıf üniversitelerini geride bıraktığı THE 2021 sıralamasında Çankaya Üniversitesi, tüm kategori puanlarının toplamından oluşan genel listeye 401-500 bandından yerleşerek Türkiye üniversiteleri arasında da yine 1.sırada yer aldı.

KENDİ REKORUNU TAZELEDİ, BİLİMSEL ATIFLARDA DÜNYA VE TÜRKİYE 1.Sİ OLDU

Çankaya Üniversitesi bu yıl yeni bir uluslararası başarıya imza atarak bilimsel yayınlara yapılan atıflarla dünya 1.si olarak adından söz ettirdi. Geçen yıl bilimsel atıflar sıralamasında dünya 12.liği rekorunu elinde bulunduran Çankaya Üniversitesi bu yıl rekorunu tam 11 sıra birden yukarı taşıyarak atıf sıralamasının zirvesine yerleşmeyi başardı. Atıf kategorisinde Çankaya Üniversitesi Türkiye Üniversiteleri arasında da 1. sıraya yerleşti.

TÜRK ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YİNE İLK SIRADA

1997 yılında Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulan ve bu yıl 23. eğitim yılında olan Çankaya Üniversitesi, Dünya üniversitelerini sıralayan Londra merkezli üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2021 endeksinde, geçen yıl olduğu gibi yine tüm kategori puanlarının toplamından oluşan genel listeye 401-500 bandından girerek 1. oldu. Oxford, Cambridge, Harvard, Yale gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin yer aldığı bu bantta Çankaya Üniversitesi Türk üniversiteleri arasında 2020 sıralamasında da ilk sıradaydı. Listenin aynı bandında Türkiye’den sadece Koç Üniversitesi Çankaya Üniversitesini takip ediyor. Türkiye listesi Hacettepe Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi şeklinde devam ediyor.

“YÜKSELİŞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Geçen yıl da (2020) THE Dünya Üniversiteleri sıralamasında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 1. sırada yer aldıklarını belirten Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun bu yıl (2021 yılı) elde ettikleri 1.likten son derece memnun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Çoğun “Bu değerlendirme yılında (2021) bilimsel yayınlara yapılan atıflar sıralamasında elde ettiğimiz Dünya ve Türkiye 1.likleri Üniversitemizde sürdürülen bilimsel çalışma ve araştırmaların uluslararası ölçekte de önemsendiğini gösteriyor. Uzun yıllardır Çankaya Üniversitemizin önemle üzerine eğildiği kaliteli eğitim-öğretim temel hedefi yanında akademik personelimizin araştırma faaliyetlerini, endüstriyel iş birliklerini ve bilginin paylaşılması yönündeki faaliyetlerini ödüllerle teşvik ediyoruz. Meyvelerini veren bu çabaları sürdürerek topluma ve kamuya katkı sağlama amaçlı projelerimizi hızlandıracağız” diye konuştu.

13 KATEGORİDE PUANLAMA YAPILDI

Times Higher Education Ranking verileri eğitim-öğretim, araştırma, bilgi paylaşımı ve uluslararası görünürlük alanlarında 13 alt performans göstergesi puanlarının toplanmasıyla oluşuyor.

TÜRKİYE SIRALAMASI

Çankaya Üniversitesi 401-500

Koç Üniversitesi 401-500

Hacettepe Üniversitesi 501-600

Sabancı Üniversitesi 501-600

Bilkent Üniversitesi 601-800

Boğaziçi Üniversitesi 601-800

Özyeğin Üniversitesi 601-800

İstanbul Üniversitesi 801-1000

İstanbul Teknik Üniversitesi 801-1000

Detaylı bilgi için https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2021/world-ranking adresini ziyaret edebilirsiniz.

Duyuru Ekleme Tarihi : 02.09.2020 15:55

Duyuru Güncelleme Tarihi : 21.09.2020 15:14