Çankaya Üniversitesi -

Ceren Damar Şenel Özlemle Anıldı

CEREN DAMAR ŞENEL ÖZLEMLE ANILDI

Menfur bir saldırı sonucu 2 Ocak 2019 tarihinde yaşamını yitiren Hukuk Fakültesinin değerli akademisyenlerinden Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, vefatının ikinci yıl dönümünde sevgi ve özlemle anıldı. Balgat Kampüs Hukuk Fakültesi girişine Ceren Damar Şenel’in fotoğrafı, çalışma masası ve cübbesi konuldu. Şenel’in masasında yer alan kitabı, ajandası ve yaşamını yitirdiği ‘an’ı simgeleyen çalar saat dikkat çekti.

KARANFİL BIRAKILDI

Anma Törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Can Çoğun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. H. Selçuk Geçim, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Dilhun Ayaydın, Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, annesi Feyzen Damar, akademik ve idari personel katıldı. Ailesi, akademisyen ve idari personel, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Parlak’ın sözünü yazıp bestelediği, akademisyenler tarafından seslendirilen “Ceren Öğretmen Ağıtı” eşliğinde Ceren Damar Şenel’in masasına gözyaşları içinde kırmızı karanfil bıraktı.

“ÖLÜMÜ YOZLAŞAN DEĞERLERİ HATIRLATTI”

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar ile annesi Feyzen Damar’a, meslektaşlarının kaleme aldığı ‘Anı Defteri’ ile Hukuk Fakültesi Dergisi olan ‘Ceren Damar Şenel Armağanı’ hediye edildi. Baba Mustafa Damar, “Ceren’i anmak, sizlerle birlikte olmak acımızı hafifletiyor. Ceren’in ölümü yozlaşan birçok değeri bizlere, topluma hatırlattı. Evladımız, büyük bir bedel ödeyerek bu değerleri gün yüzüne çıkardı, toplumun beynine kazıdı” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK”

Rektör Prof. Dr. Can Çoğun, Ceren’in Türkiye için örnek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ceren’in ortaya koyduğu dürüstlük, görev şinasilik bizler için, tüm Türkiye için örnektir. Bu örnek, acı bir şekilde olmuştur. Ailesinin acısı ölene kadar bitmeyecektir. Ceren’in ailesine büyük sabır diliyorum. ”

Duyuru Ekleme Tarihi : 17.11.2020 12:58